Kisvárda hírei

2013.04.21. 17:28

Kiállítások, s beszélgetés az agysebésszel és a jezsuita atyával a görög katolikus templomban Kisvárdán

Kisvárda – Az elkövetkezendő napokban gazdag programmal várja az érdeklődőket a Kisvárdai Görög Katolikus Egyházközség.

Kisvárda – Az elkövetkezendő napokban gazdag programmal várja az érdeklődőket a Kisvárdai Görög Katolikus Egyházközség.

A kisvárdai, görög katolikus templomban vasárnap, 21–én fél tizenkettőkor nyitotta meg a Hajdúdorogi Szent Bazil Oktatási Központ igazgatója, Debreceni Csaba diákjainak munkáiból az ikonkiállítást. Monostory Viktória tanítványainak több mint hatvan alkotása látható a tárlaton. A megnyitón közreműködött Demkó Anikó - vers, és Sási Mária - ének, a Szent Bazil Oktatási Központ diákjai.

A kiállítás május második vasárnapjáig tekinthető meg a liturgiák idején.

Centenáriumi Emlékkiállítás

Kedden délután tartják a Hajdúdorogi Egyházmegye Centenáriumi Emlékkiállítás megnyitóját a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza kiállítóterében. Április 23–án (kedden) délután fél háromkor a kiállításon megjelenteket Leleszi Tibor a város polgármestere köszönti, majd Dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő, a KDNP alelnöke nyitja meg, a magyarországi görög katolikus egyház történetét, életét és tevékenységét bemutató kiállítást.

A megnyitón közreműködnek a Kisvárdai Szent György Görög katolikus Óvoda és Általános Iskola növendékei.

Az agysebész és a jezsuita atya munkájukról, hitükről

Dr. Csókay András agysebész és a 87 éves P. Csókay Károly jezsuita atya (az atya több évtizedet szolgált Latin Amerikában, így Ferenc pápa hazáját és „egyházát” is jól ismeri) vallanak életükről, munkáikról, hitükről a hit évében, csütörtökön – 25-én – este hat órától a görög katolikus templomban.

A kötetlen beszélgetésen közreműködik a kispapok Szent Damján kórusa. A kispapok kórusa a Szent Damján Tábor javára (fogyatékosok tábora) felajánlást elfogadnak.

Ezek a programok készítik elő a szombaton délután kezdődő Görög katolikus Egyházmegyei Missziót (a katolikus hívők több napos időszaki lelkigyakorlata. A misszió–hivatás; küldetés –Magyar Értelmező Kéziszótár.) valamint a vasárnapi templombúcsút. A templom védőszentje Szent György.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!