Kisvárda hírei

2013.09.14. 11:42

Nyárbúcsúztató a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Házában

Kisvárda - A Közhasznú Egyesület egyik kiadványának címlapján a következőket olvastam. „Igazán akkor érthetjük meg a sérült embertársainkat, ha önmagunkat képzeljük a helyükbe. Nap mint nap fel kell vennünk a harcot a mozgással, harcolnunk kell a beszéddal, meg kell harcolnunk az ismeretlen környezettel. ”

Kisvárda - A Közhasznú Egyesület egyik kiadványának címlapján a következőket olvastam. „Igazán akkor érthetjük meg a sérült embertársainkat, ha önmagunkat képzeljük a helyükbe. Nap mint nap fel kell vennünk a harcot a mozgással, harcolnunk kell a beszéddal, meg kell harcolnunk az ismeretlen környezettel. ”

Péntek déltől –szeptember 13–án– jó kedvű, élettől volt hangos Kisvárdán a Várszínház és Művészetek Háza. A Megoldás és a Gesztus Közhasznú Egyesület, –a Kisvárdán, Vásárosnaményban, és Záhonyban és a környező településeken működik– és társszervei, szervezték és rendezték az idei nyárbúcsúztatót. Az egyesületek célja, az emberek életkörülményeinek, és életfelfogásának javítása, elsősorban a fogyatékkal élők számára végzett könnyítő, segítő tevékenység.

Kilencedik nyárbúcsúztató

Déli óráktól kezdődően látták vendégül az ellátottakat, a dolgozókat, a vendégeket és a meghívottakat az egyesületek munkatársai. A kellemes hangulatú ebéd elfogyasztása közben megvásárolhatták a megjelentek, az ellátottak által készített különböző emléknek szánt tárgyakat. Délután egy órától elindult a monstre, mintegy öt órán át tartó, egyéni és csoport fellépők színvonalas műsora. A kilencedik nyárbúcsúztató résztvevőit, a megjelenteket Maximovits Györgyné az Egyesület elnöke köszöntötte, majd Maximovits György Pap polgármestere idézte fel az elmúlt kilenc év, sokszor gyötrelmes, de mégis eredményes és örömeket szerző éveit. Sokan, a nézők közül elmondták, hogy ilyen együttműködést, emberi kapcsolatokat még nem láttak gondozottak és gondozóik között, mely megmutatkozott a színpadon produkált műsorszámokban. A rendezvényt megtisztelte részvételével Dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő, a KDNP alelnöke, és Leleszi Tibor Kisvárda polgármestere.

Önfeledt szórakozás a színpadon és a nézőtéren

Több mint kéttucatnyi műsorszámban léptek fel, többek az ellátásban részesülők külön és a munkatársakkal együtt is. Önmagukat adták az egyéni műsorszámukban, a táncban valamint a különböző produkciókban, jelenetekben s a különböző villámtréfákban. A környező települések nyugdíjas klubjai, a dögei, a papi, az eperjeskei, a kisvárdai Életet az Éveknek, a Dögei Nők Egyesületének tagjai, a Mosoly színkör, a papi tánccsoportok, a Nyírzem Zrt. Mistrál Mazsorettjei tették még színvonalasabbá a mozgalmas nyárbúcsúztató délutánt.

Több mint félszáz boldog nyertes kapta meg, a rendezvényt támogatók, Kisvárda, Vásárosnamény és Záhony települések szponzorai által felajánlott tombola nyereményeit.

A nyárbúcsúztató rendezvény minden fellépője emléklapot kapott. A csoportoknak egy tortával is kedveskedtek a rendezők.

Az egész nap jó hangulatát élő zenéjével Bátyi György zenész biztosította.

Kellemes hangulatban, közös énekléssel és tánccal –műsorszámok közben is– ért véget a kilencedik nyárzáró rendezvény, melyről élményekben gazdagodva tért haza valamennyi résztvevő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!