Kisvárda hírei

2014.08.16. 10:45

Körforgalom a Kisvárda és Dögei kereszteződésben

Kisvárda – A közlekedési tárca arról tájékoztatta a polgár­mestert, hogy a rendelkezésre álló baleseti adatokat figyelembe véve a kérdéses csomópont bekerült az Útpénztár ez évi közlekedésbiz­tonsági csomóponti programjá­ba.

Kisvárda – A közlekedési tárca arról tájékoztatta a polgár­mestert, hogy a rendelkezésre álló baleseti adatokat figyelembe véve a kérdéses csomópont bekerült az Útpénztár ez évi közlekedésbiz­tonsági csomóponti programjá­ba.

A város volt polgármestere, Dr. Oláh Albert a 2000–es évek vége felé már több alkalommal kérte levélben a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumot a 4. számú főközlekedési út Kisvárda és Döge közötti kereszteződésének biztonságtechnikai átépítését.

Az újabb levélre, mely 2008–ban íródott, biztató választ kapott. A közlekedési tárca arról tájékoztatta a polgár­mestert, hogy a rendelkezésre álló baleseti adatokat figyelembe véve a kérdéses csomópont bekerült az Útpénztár ez évi közlekedésbiz­tonsági csomóponti programjá­ba.

Jóváhagyása esetén az átter­vezés még ebben az évben meg­történhet, és az átépítés a jövő év első felében megvalósulhat. Ekkor még mindenki bizakodott.

Engedélyezés alatt volt a körforgalmi csomópont

Az önkormányzati ülés 2009.március 30–ai ülésének jegyzőkönyvében, mely Kisvárda város Környezetvédelmi Programjának felülvizsgálatáról szól, a következők olvashatók: „Engedélyezés alatt van a 4. sz. főút – Mátyás király út – Dögei út kereszteződésében kialakítandó körforgalmi csomópont.”

Eltelt több mint öt év. A kereszteződésben tovább történnek kisebb és súlyosabb közlekedési balesetek. Jelenleg úgy tűnik, hogy minden megállt.

Legutóbb, 2012. március 22– én tartandó önkormányzati ülésen vetődött fel a körforgalom kérdése. Az előző önkormányzati ciklus polgármestere szerint már 2010 nyarán már jóváhagyott terv volt a körforgalomra.

Ez mostanra úgy tűnik mintha feledésbe merült volna. A 4. számú főút személy és tehergépjármű –kamionok– forgalma pedig nőtt. Kisvárda és Döge közötti kereszteződésben pedig egyre veszélyesebb az áthaladás az itt közlekedőknek.

A körforgalom megépítése az itt élők biztonságos közlekedése érdekében mielőbbi megvalósítást igényel.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!