Kisvárda hírei

2015.02.17. 16:19

Születésnap – mazsorett módra

Kisvárda - Gálaműsorral ünneplik negyedszázados történelmüket a botforgató táncos lányok.

Kisvárda - Gálaműsorral ünneplik negyedszázados történelmüket a botforgató táncos lányok.

Maga a mazsorett műfaj több száz éves, hazánkban azonban csak az elmúlt évtizedekben lett igazán népszerű. Kisvárdán 1990-ben alakult meg a botot forgató táncos leányok csapata, így megalapításának immár 25. évfordulóját ünnepli ebben az évben a Nyírzem Mazsorett Együttes, ami a kisvárdai Mistral Ifjúsági Sport Egyesület keretein belül működik.

Vállalták az ismeretlent

Az elmúlt negyed évszázad felidézésére a művészeti együttes gálaműsorral készül, amit február 28-án, szombaton mutatnak be 18 órától a városi tornacsarnokban.

– Amikor az első mazsorettes lányokkal elkezdtük ezt az utat kiépíteni, nem gondoltuk, hogy ilyen sokáig eljutunk. Vállalták az ismeretlent és évekig kitartottak velem együtt, köszönet nekik. Ezek az alapító tagok ma már felnőttek, édesanyák. Van, akinek már itt van a gyermeke közöttünk, s követi édesanyja nyomdokait – mondta el lapunknak Szilágyi Zoltánné, aki megalakulása óta művészeti vezetője az együttesnek. – Sok szép emlékünk van, hadd emeljek ki néhányat. Kömlőd életünk nagyon fontos állomása volt 1994-ben. Ebben a dunántúli községben Országos Mazsorett Táncverseny és Fesztivált rendeztek 19 csapat részvételével. Első versenyünkön a két koreográfiánkkal a VII. és VIII. helyet szereztük meg.

Európa országaiban

– A „Várda Mistral” nevet 1996-ban vettük fel a Várda Drink névszponzori szerződésével, Szilágyi László vezérigazgatónak köszönhetően. 2008-ban az rt. tulajdonost váltott, mi névszponzort. Pekó László, a Nyírzem COOP Zrt. elnök-vezérigazgatója ajánlotta fel segítségét, így 2008-tól Mistral Ifjúsági Sport Egyesület (MISE) Nyírzem Mazsorett Együttese néven szerepel a csoport.

Az elmúlt negyedszázad során bejárták az országot Csengertől Makóig, Balatonfüredtől Tatabányáig. Megfordultak Európa szinte minden országában, némelyikben rendszeresen visszatérő vendégek. Törökországba és Izraelbe háromszor is eljutottak. Felléphettek Erdélyben, s látták Párizst, Velencét, Nápolyt, Milánót, Rómát is.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország február 17-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!