Kisvárda hírei

2015.03.29. 15:14

Rákóczi hét kisvárdai eseményei

Kisvárda - Minden napra jutott valamilyen emlékezetes rendezvény március utolsó hetében a Kisvárdai II. Rákóczi Ferenc Szakközépiskola és Szakiskolában a Rákóczi-hetén.

Kisvárda - Minden napra jutott valamilyen emlékezetes rendezvény március utolsó hetében a Kisvárdai II. Rákóczi Ferenc Szakközépiskola és Szakiskolában a Rákóczi-hetén. Hétfőn szaktárgyi versenyek, kedden kirándulás Kassára, szerdán A Rákóczi szabadságharc kitörése és megyei eseményei 1705-ig Henzsel Ágota főlevéltáros előadása, csütörtökön Ki Mit Tud ? című előadása (ének, hangszeren való játszás, tánc, torna, valamint sakk,asztali tenisz,röplabda, atlétika).

Végül pénteken, március 27én (a szabadságharc vezetőjének születésnapján), tartottak ünnepi megemlékezést a Rákóczi szobornál, ahol az iskola tanulói kis műsorral kedveskedtek a vendégeknek. Ünnepi beszédet mondott a Városi Könyvtár igazgatója Szivák Gábor.

Sporttal is emlékeztek a diákok, mert még reggel, a szomszédos Vári Emil Társulási Általános Iskola tornatermében megkezdődött a Rákóczi-kupa teremlabdarúgó torna, amelyen nyolc futball csapat vett részt. A Rákóczi-hét a Makay László megyei történelmi emlékversennyel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!