Magyarország

2008.03.23. 15:11

Szendrői Gazdaság: negyedszer is meghirdették

<p>Szendrő - Három sikertelen pályázati kör után a közelmúltban negyedszer is meghirdették a Bábolna Zrt. Szendrői Gazdaságának eladását. A pályázatok beadásának határideje április 11.</p>

A hajdanán szebb napokat megért agrárgazdaság által használt területekből mintegy 4900 hektár szántó, gyep, erdőterület került meghirdetésre, valamint a teljes eszköz, ingatlan valamint állatállomány. Mind az eszközök, mind az épületek erősen leromlott, sok esetben használhatatlan állapotúak, az állatállomány csaknem ötezer anyajuhot tesz ki. A földterület valamint az eszközök értékesítése, a kiírás szerint csak együtt történhet, olymódon, hogy a földterületre természetes személyek, az eszközökre pedig azok által alakított konzorciumok pályázhatnak. A kikiáltási ár erősen túlzó, az eszközökért majdnem 500 milliót, a földekért pedig 1,1 milliárd forintot kér az állami privatizációs szevezet. Ennek ellenére van érdeklődés, az eddigi meghirdetésekre két-három pályázó konzorcium adott be ajánlatot, ám eddig minden kört eredménytelennek nyilvánítottak. A pályázók között részben a helyi gazdálkodókat is magába foglaló társaság, más magyarországi társaságok, de volt külföldi pályázó is. Az eladás már nem sokat várathat magára, ugyanis időközben a Bábolna Zrt., vagyis az anyacég igazgatósága kérte a vállalat felszámolását. A hírek szerint ismét vannak érdeklődők, de az állapotokhoz képest irreálisan magas árakon nem biztos, hogy lesz vevő.
A pályázatok beadásának határideje április 11.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!