Magyarország

2010.07.06. 17:53

Elmerült egy külföldi férfi a balatonlellei strandon

<p>A fürdőzésre kijelölt terület határán merült el egy 32 éves külföldi férfi a balatonlellei strandon kedden délután - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának sajtószóvivője.</p>

17:50: Búvárok találták meg a balatonlellei strand bójasoránál elsüllyedt 32 éves orosz férfi holttestét kedden délután - közölte a Független Hírügynökséggel Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának sajtószóvivője. A férfi Balatonszemes irányából evezett át a balatonlellei strand közelébe, annak ellenére, hogy másodfokú viharjelzés volt érvényben, és senkinek sem lett volna szabad vízbe mennie.

A strandon egy vállalkozó látja el a vízimentési feladatokat, de a rossz idő miatt kedden nem voltak strandolók és a vízimentők sem voltak a helyszínen - mondta el Kenéz István, Balatonlelle polgármestere. Hozzátette, ki fogják vizsgálni, hogy a vízimentők miért nem voltak készenlétben.

16:06: Az eddig rendelkezésre álló információk szerint a férfi először a társával evezett be a bójákig, majd kijöttek és ezt követően egyedül ment vissza a fürdőzésre kijelölt terület határáig.  Itt a csónakjával felborult és 3 óra körül elmerült, azóta nem látták felbukkanni.

A férfi társa a strandon dolgozó vöröskeresztes elsősegélynyújtóktól kért segítséget, akik a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának központját hívták negyed négy előtt egy perccel. A központ azonnal riasztotta a Vízirendészetet, akik azonnal elindultak a helyszínre, s ezzel egy időben Zánkáról is elindult két hajó fedélzetén búvárral és egy, a víz alatti keresésre alkalmas Sonar-ral.

Az elmerült férfi nagy erőkkel keresik.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!