Magyarország

2010.07.19. 19:35

Sólyom csak az új, háromszobás lakást kéri - index.hu

<p>A leköszönő köztársasági elnöknek nem lesz két állami lakása. Sólyom László a törvény értelmében egy legalább három szobás lakást kap az államtól, de korábban volt Ab-elnökként már kapott egyet, amit úgy döntött, hogy nem tart meg - adta hírül az index.hu.</p>

Az Index információi szerint Sólyom László nem akarja megtartani azt a XII. kerületi társasházi lakást, amelyet 1998-ban, az Alkotmánybíróság volt elnökeként kapott. Sólyom László 1997-ben az Eszter utcai Ab-elnöki rezidenciából költözött ebbe a budai állami tulajdonú lakásba, amely 2005 óta, Sólyom köztársasági elnöki kinevezése óta üresen áll, mert Sólyom László a Béla király úti elnöki rezidenciába költözött.

Schmitt Pál államfői megválasztása után kiderült, hogy Sólyomnak újabb jogcímen is jár egy újabb állami lakás, amelyet a Köztársasági Elnöki Hivatalnak kell megvásárolnia a távozó elnök számára.

Az Index úgy tudja, Sólyom László a XII. kerületi lakást visszaadja az Alkotmánybíróság használatába.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!