Magyarország

2010.08.26. 16:01

Elaludtak lopás közben - rendőrök ébresztették őket

<p>A rendőrök ébresztették azt a két tolvajt, akik 180 méternyi vasúti kábelt próbáltak ellopni Fejér megyében, szerda hajnalban. A férfi és fiatal társa megbízóikra várt, amikor elszenderültek a zsákmánnyal teli zsákokon.</p>

A rendőrségre szerda hajnalban érkezett a bejelentés, hogy Szabadegyháza - Pusztaszabolcs közötti vasútvonalon a rendszer kábelszakadást jelzett, és amikor ellenőrizték azokat, a sínek mellett két fekvő embert láttak. Kiderült, a 30 éves dunaújvárosi férfit és a 17 éves szintén dunaújvárosi fiút megbízták a lopással.

A kábeleket 180 méter hosszan vágták le, majd zsákokba tették azt. Megbízóik szállították ki őket PerkátárólSzabadegyháza külterületére még az éjszaka, és azt beszélték meg velük, hogy reggel jönnek értük, és adnak nekik 5-5 ezer forintot.

A fiatalemberek azonban - fejüket a kábelekkel teli zsákokra hajtva - elaludtak. Így találtak rájuk a rendőrök. A két férfit őrizetbe vették, ellenük lopás miatt indult eljárás. Megbízóikat még keresik - tájékoztatta a Független Hírügynökséget csütörtöki közleményében a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!