Magyarország

2010.08.23. 18:51

Regényének akart reklámot a tömeggyilkossággal fenyegetőző egyetemista

<p>Nem akart senkit lelőni csak regényének akart reklámot csinálni - állítja az budapesti fiatalember, akit még februárban helyeztek előzetes letartóztatásba, mert internetes naplójában tömeggyilkosságot tervezett - hangzott el a hétfő esti RTL Híradóban.</p>

Az előzetesben lévő fiatalember az RTL klub Fókusz című műsorának adott exkluzív interjút, a Fővárosi Büntetési-végrehajtási Intézetben. A fiatalember február óta van előzetes letartóztatásban. Internetes blogjában versben tervezett tömeggyilkosságot. A házkutatásnál pedig egy parabellumot és töltényeket találtak, igaz, erre sportlövőként volt engedélye.

"Hibás gondolat volt"

A fiatalember az elfogása után tett vallomásában azt mondta: 22 embert akart lemészárolni egy bevásárló központban, vagy az egyetemen ahova járt. Ezt azonban később visszavonta.

A Fókusznak azt mondta, hogy azzal számolt, hogy ha tesz egy ilyen vallomást, akkor felhívja magára a figyelmet és ezzel reklámot tud csinálni az egyetemi gyilkosságokról szóló regénynek. A fiatalember szerint végül is ez egy hibás gondolat volt.

A negyedéves joghallgató akár 7 és fél év börtönt is kaphat.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!