Magyarország

2010.09.17. 13:44

Farkas Flórián: Sorozatos törvénysértések az OCÖ működésében

<p>Törvénysértések sora jellemezte az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elmúlt évekbeli működését - mondta pénteken az Állami Számvevőszék (ÁSZ) legutóbbi jelentésére hivatkozva a roma támogatásokat felügyelő miniszteri biztos.</p>

A cigányság elleni előítéleteket erősítik az OCÖ-nél feltárt törvénysértések - mondta pénteken Farkas Flórián. A roma támogatásokat felügyelő miniszteri biztos hozzátette: a szervezet nem biztosította saját törvényes működésének feltételeit. Az ÁSZ 10,5 millió forint szabálytalan kifizetést talált, a több mint 200 vizsgált eset során.

Adócsalás alapos gyanúja áll fenn

Farkas Flórián szerint minden érintett vezetőt felelősség terhel az ügyben. A miniszteri biztos hozzátette: a gazdasági ügyeket egy nem megfelelő végzettséggel rendelkező vezető irányította. A további vizsgálatok részleteiről a következő napokban döntenek - tájékoztatott Farkas Flórián.

Az ÁSZ csütörtökön jelentette be, hogy az Országos Cigány Önkormányzat elmúlt másfél éves gazdálkodását vizsgálva hűtlen kezelés, a számvitel rendjének megsértése és adócsalás alapos gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen. A vizsgálat szerint a szervezet elnöke és a hivatalvezető a felelős azért, hogy megtörténhettek a szabálytalanságok és a mulasztások.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!