Magyarország

2010.10.07. 19:19

VÖRÖSISZAP - a Groupama is 150 ezres gyorssegélyt utal ügyfeleinek

<p>Gyorsított kárfelméréssel és kihelyezett ügyfélszolgálati irodával segíti ügyfeleit a Groupama Garancia Biztosító a vörösiszap áradás által érintett településen.</p>

A Groupama Garancia Biztosító ezen felül felajánlja, hogy jogsegély szolgálatot nyújt valamennyi, a térségben károsult ügyfelének a kárigények későbbi érvényesítése során. A cég több száz család otthonát biztosítja a vörösiszappal elöntött Veszprém megyei településeken.

Bár az egyedi lakásbiztosítási szerződések fedezete nem terjed ki jelen eseményre, a Groupama kárszakértői azonnal megkezdik a károk felmérését, amint a katasztrófavédelem szakemberei ezt engedélyezik - közölték.

Devecser és Kolontár kiemelten érintett

Az AEGON Magyarország - a Kormányzati Koordinációs Központ engedélye nyomán - szerdán kezdte meg a károk dokumentálását és átutalta az egyszeri 150 ezer forintos gyorssegélyt a biztosítottaknak. A szakemberek előzetesen 1 milliárd forintra becsülik az AEGON-nál biztosított károsultak vagyontárgyaiban keletkezett károkat. A biztosítótársaságnak az iszapáradatban érintett 5 településen 600 szerződése van.

A legérintettebb területek Devecser és Kolontár, ahol 50-60 család lakásában és vagyontárgyaiban keletkeztek a legkomolyabb károk.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!