Magyarország

2010.10.25. 18:20

VÖRÖSISZAP: Nincs kiugró toxikus fémszennyezettség

<p>Az Országos Közegészségügyi Intézet vizsgálati eredményei szerint nem jeleztek a vörösiszapban kiugró fémszennyezettséget.</p>

A toxikus fémek koncentrációi alatta vannak a jelenleg érvényes talaj határértékeknek. A kiömlött vörösiszap nem radioaktív. A szálló por tekintetében az érintett településeken október 17-e óta nem volt levegőminőségi probléma. A vezetékes ivóvíz a teljes területen biztonságosan fogyasztható - olvasható a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság hétfő délutáni, a katasztrófa sújtotta területen élőknek szóló felhívásában.


Másfél millió köbméter iszapot és törmeléket távolítottak el
fuggetlen | 2010.10.25 14:40

Eddig körülbelül másfél millió köbméter iszapot és törmeléket takarítottak el a katasztrófa sújtotta térségben, a házak környékéről. Ezt az úgynevezett VI. tározóba vitték, ez azonban a számítások szerint egy-másfél nap múlva meg fog telni

Beszálltak a salgótarjáni tűzoltók is a helyreállításba
fuggetlen | 2010.10.25 12:40

Hatfős kezelőszemélyzettel Devecserre, a vörösiszap által elöntött településre érkezett hétfőn a Salgótarjáni Önkormányzati Tűzoltóság egy egysége.

Eddig több mint 700 millió forint érkezett a Magyar Kármentő Alapba
fuggetlen | 2010.10.25 11:50

Hétfő délelőttig már több mint 700 millió forintnyi adomány érkezett a kolontári iszapkatasztrófa áldozatainak és károsultjainak megsegítésére létrehozott Magyar Kármentő Alapba - közölte hétfői sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!