Magyarország

2010.12.09. 19:16

Magához tért a szívátültetésen átesett kisfiú - RTL Híradó

<p>Magához tért és már rögtön játszani akart a hatéves Máté, akin szerdán hajtottak végre sikeres szívátültetést az Országos Kardiológiai Intézetben.</p>

A súlyos szívbeteg kisfiú Magyarországon rekordideig, csaknem 300 napig volt műszíven, csak így tudták életben tartani addig, amíg találtak neki megfelelő donort. Mátét reggel levették a lélegeztetőgépről, de még csak szülei mehetnek be hozzá - hangzott el a csütörtök esti RTL Híradóban.

Máténak öröklött szívbetegsége volt, csak szívátültetéssel lehetett megmenteni. Az állapota annyira rossz lett, hogy műszívre kellett kapcsolni. Rekordideig, csaknem 300 napig élt a műszíves géphez és szinte majdnem teljesen ágyhoz kötve. A szülőknek kedden szóltak, hogy találtak donort kisfiuknak.

Máté a műtét óta egyre jobban van, ma már le is kapcsolták a lélegeztetőgépről. Még ágyban kell maradnia, egyelőre testvérei sem, csak szülei mehetnek be hozzá. A következő hetek még kritikusak, mert a beültetett szerv kilökődhet. Máté valószínűleg csak jövőre hagyhatja el a kórházat, családja úgy készül, hogy a kórházban ünneplik a karácsonyt.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!