Magyarország

2010.12.09. 15:56

Meglettek a kalocsai kórházból ellopott életmentő készülékek

<p>Előkerültek azok az életmentő készülékek, amelyeket még november közepén loptak el a kalocsai kórházból. Kiderült: az egyik ott dolgozó férfi vitte magával, és megpróbálta eladni a műszereket.</p>

Valószínűleg az adósságát próbálta volna rendezni így - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Nyikos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön.

A kórház dolgozói vették észre, hogy a szokott helyéről egyik pillanatról a másikra eltűnt egy defibrillátor. Ezután leltárt csináltak, és kiderült, hogy több millió forint értékű életmentő műszerek hiányoznak intézményből: két darab defibrillátor, egy infúziós adagoló pumpa, egy gyógyszeradagoló pumpa, egy lélegeztető ballon, egy nyákleszívó és egy oxigénreduktor. Ekkor tettek feljelentést a rendőrségen.

Játékszenvedély miatt lopott

A nyomozók több embert is kihallgattak, ekkor került képbe a 28 éves kalocsai férfi, aki a kórházban dolgozott, így állandó belépési engedélye volt mindenhová. Kiderült, hogy a férfinek játékszenvedélye miatt nagyon sok adóssága van, ezért is került a képbe a lopás kapcsán. A rendőrök munkáját az is segítette, hogy nem sokkal a lopás után a férfi egy 2,5 milliós újraélesztő készüléket 100 ezer forintért akart eladni.

A férfit szerdán fogták el, beismerő vallomást tett a rendőrségen. Elmondta, hogy október óta folyamatosan vitt haza különböző műszereket, majd azokat, úgy tudni, egészségügyben dolgozó ismerőseinek adta el. A nyomozóknak a vallomásában elmondta, hogy melyik műszert ki vette meg tőle. A rendőrség a vevőktől - Bajáról, Kecskemétről és Ceglédről - lefoglalta az eszközöket, és szakértői vizsgálat után visszaadják majd azokat a kórháznak.

A bűncselekménnyel gyanúsított férfi szabadlábon védekezik - mondta a szóvivő.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!