Magyarország

2010.12.21. 13:51

Vizsgálat indult a közrádióban a médiatörvényre utaló reggeli csend miatt

<p>Az MR1 Kossuth Rádió vezetői kivizsgálják, miért volt egy perc csend a 180 perc című reggeli műsorban az új médiatörvény miatt. A műsorvezető Mong Attilának és a szerkesztő Bogár Zsoltnak jelentést kell írnia az esetről.</p>

Mong Attilanapifix.tumblr.com című blogján számolt be a részletekről. Így arról, hogy a vizsgálat lezárultáig ő nem dolgozhat műsorvezetőként, Bogár Zsolt pedig szerkesztőként, de újságírói munkát végezhetnek. A reggeli műsor egy perces csendjéről Mong azt írja, a szerkesztővel közös döntést "a törvényben is garantált újságírói szabadsággal élve, lelkiismereti okokból" hozták.

"Az éjszaka az Országgyűlésben elfogadták az új médiatörvényt. Az érvényben lévő törvény és a rádió szabályzata szerint hírhez véleményt nem fűzhetek, ezért a szerkesztővel, Bogár Zsolttal egyetértésben, lelkiismereti okokból most egy percig inkább csendben maradok. Az új médiatörvény miatt tehát a 180 percből - egy perc csend." Negyed hétkor ezzel konferálta fel Mong Attila a csendet. Aztán blogján tájékoztatott a fejleményekről, a napindító értekezletről, arról, hogy megbeszélésre hívták, majd az általa "őszinte, baráti légkörűnek" megbeszélés eredményéről, vagyis hogy az ügy kivizsgálásának végéig ő nem vezethet műsort, Bogár Zsolt pedig nem szerkeszthet.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!