Magyarország

2011.01.16. 12:57

TRAGÉDIA A WEST BALKÁNBAN - A főpolgármester is részvétét fejezi ki

<p>Budapest - A West Balkánban szombat éjjel történtek megerősítették Tarlós István főpolgármester azon meggyőződését, hogy nagyon fontos a közrend fenntartása, illetve a társadalmi életet szabályozó előírások betartása és betartatása - közölte a Független Hírügynökséggel a Főpolgármesteri Hivatal.</p>

A hivatal közleményében az is olvasható, hogy az elhunyt fiatalok családjának a főpolgármester együttérzését és őszinte részvétét fejezi ki.

Szombaton este 11 óra után Budapesten, a Nyugati tér egyik szórakozóhelyén a több ezres tömegben három fiatal lány életét vesztette. Egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mi történt, úgy tudni, hogy valamiért pánik tört ki, a három lány valószínűleg a menekülés közben került a földre, ahol a tömeg eltaposta őket.

A mentők szerint nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy ezért haltak meg a fiatalok. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: voltak ugyan sérüléseik, de nem akar feltételezésekbe bocsátkozni haláluk pontos okáról. Azt majd csak az igazságügyi orvosszakértői vélemény elkészülte után lehet majd tudni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vasárnap hajnali közleménye szerint vizsgálják a szervezők felelősségét is.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!