Magyarország

2011.06.18. 11:59

Melegfelvonulás - A rendőrség térfigyelő kamerákat szerel a demonstráció útvonalán

<p>Budapest (MTI) - A rendőrség térfigyelő kamerákat szerel az oszlopokra, és szalagokkal zárja le a szombat délutáni melegfelvonulás teljes útvonalán a parkolóhelyeket; az útkereszteződéseknél motoros rendőrök és járőrautók állnak, kordonokat késő délelőttig nem állítottak sehol - jelentette az MTI tudósítója.</p>

Délután tartják a leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzneműek (LMBT) Budapest Pride elnevezésű film- és kulturális fesztiválja részeként szerveződő felvonulást, az úgynevezett meleg méltóság menetét. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a felvonulás miatt már péntek estétől fokozott ellenőrzést rendelt el a fővárosban. A felvonulás útvonalán, a Hősök tere és az Alkotmány utca között megállási és parkolási tilalmat vezettek be.

Az Andrássy úton, illetve a mellékutcáiban az első kereszteződésig szalagokkal zárta le a rendőrség a parkolóhelyeket, a forgalomkorlátozást tábla is jelzi, és valamennyi a kereszteződésben rendőrautók állnak.

Papp Judit, a BRFK sajtóügyeletese az MTI-nek azt mondta, a felvonulás útvonalán, a Hősök tere és az Alkotmány utca között csak néhány autót kellett a rendőrségnek elszállítania. Felhívta a figyelmet, hogy az elszállított gépjárművek  hollétéről a forgalomirányító központ 267-4673-as városi telefonszámán vagy a 107-es segélyhívó telefonszámon érdeklődhetnek.

Az idei melegfelvonulás miatt ellendemonstrációkat is bejelentettek, ezeket a felvonulással egy időben az Oktogon két oldalán tartják meg.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!