Magyarország

2011.09.05. 19:56

Dugában az erőműüzlet Miskolcon

Miskolc, Budapest - Nem veszi meg Miskolc az Magyar Villamosművektől a városi fűtőerőművet.

Miskolc, Budapest - Nem veszi meg Miskolc az Magyar Villamosművektől a városi fűtőerőművet. Szűk három esztendeje – politikai hovatartozástól függetlenül – minden követ megmozgatott Miskolc, hogy megszerezze az Magyar Villamosművek (MVM) Zrt. által épített és a többségi tulajdonukban lévő Miskolci Fűzőerőmű (MiFű) Kft. által üzemeltetett városi fűtőerőmű tulajdonjogát, mert az mind megtérülési szempontból, mind a város fűtésének hoszzú távú biztosítása miatt jó befektetésnek bizonyulhat.

Az MVM Zrt. múlt csütörtökön megtartott rendkívüli közgyűlésének döntéséből azonban úgy értesültünk, hogy „lezárult a MiFű Kft. adásvétel azzal, hogy az az MVM csoport tulajdonában marad”, ugyanis a miskolci önkormányzat elállt vásárlási szándékától.

A Miskolc Holding Zrt.-től kapott tájékoztatás szerint: „az üzletrész vásárlás meghiúsulása a jogszabályi környezet változása mellett összességében előnyös mind a városra, mind a város lakosságára nézve”.

Mint megtudtuk, amennyiben az MVM a jövőben el kívánja adni a MiFű Miskolci Fűtőerőműben lévő üzletrészét, a városnak, illetve a Miskolc Holdingnak lehetősége van élnie elővásárlási jogával.

ÉM-SZB

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!