Magyarország

2011.10.18. 18:29

Félholtra verte szállásadóját - előzetesbe került

Győr (MTI) - Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság kedden azt a férfit, aki a hétvégén annyira megverte szállásadóját Jánossomorján, hogy emberölés kísérletével gyanúsítják - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.

Győr (MTI) - Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság kedden azt a férfit, aki a hétvégén annyira megverte szállásadóját Jánossomorján, hogy emberölés kísérletével gyanúsítják - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.Kálmán Gabriella elmondta: a 28 éves - addig hajléktalan - gyanúsítottat és élettársát két hónapja fogadta be az 52 éves férfi. Az agresszív, különösen durva természetű lakó azóta többször is alaposan helybenhagyta szállásadóját. Múlt pénteken például azért, mert szerinte felfalta ennivalóját.

Ököllel ütötte, megrugdosta, aztán egy kerékpárvillával, majd egy fűrész nyelével, ennek eltörte után pedig pengéjével bántalmazta áldozatát, végül egy baltával csapott többször a lábára. Ezután kitette a folyosóra, és nekilátott vacsorázni, majd - tekintettel a hideg időre - visszahúzta szállásadóját a kabátokból készített vackára.

A sajtóügyeletes jelezte: a bántalmazó szombaton reggel dolgozni ment, élettársa csak az esti órákban hívta ki a mentőket, ők a mosonmagyaróvári Karolina Kórházba szállították a férfit. Az egészségügyi intézmény értesítette a rendőrséget a bűncselekményre utaló nyomok miatt. Az áldozat koponyazúzódást, sorozatos bordatörést, lábujj- és lábszártörést, testszerte zúzódásokat és vágott sérüléseket szenvedett.

A gyanúsított beismerte, hogy bántalmazta a sértettet, de a miértre nem adott választ.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!