Magyarország

2012.07.30. 16:13

Vihar - Sár és víz zúdult az utakra, fák dőltek ki Fejér megyében

Székesfehérvár, 2012. július 30., hétfő (MTI) - Több főúton okozott gondokat a vasárnapi vihar Fejér megyében, a hirtelen lezúduló eső a közutak melletti szántóterületekről nagy mennyiségű hordalékot mosott az útburkolatokra - közölte Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Székesfehérvár, 2012. július 30., hétfő (MTI) - Több főúton okozott gondokat a vasárnapi vihar Fejér megyében, a hirtelen lezúduló eső a közutak melletti szántóterületekről nagy mennyiségű hordalékot mosott az útburkolatokra - közölte Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője hétfőn az MTI-vel.Pécsi Norbert Sándor tájékoztatása szerint az útra zúduló víz és sár Mór és Pusztavám, Mór és Nagyveleg, Etyek és Alcsútdoboz, Kajászó és Vál, Tordas és Gyúró között, valamint a Bodajk-Balinka, a Zirc-Mór, a Bakonycsernye-Mezőörs, a Velence-Csákvár-Tata összekötő úton, Dunaújváros és Baracs térségében, továbbá a 62-es főút perkátai elkerülő szakaszán okozott gondokat.

Több helyen - Mór, Vértesacsa, Etyek, Dunaújváros, Baracs térségében - a csapadék megbontotta és kimosta az útpadkát. A felázott töltésrézsű megcsúszott a 6-os főút Dunaújvároshoz közeli szakaszán.

A szóvivő hozzátette, hogy nagyobb ágak törtek le és fák dőltek ki a 6-os főúton Dunaújváros környékén, illetve az Etyek-Háromrózsa összekötő úton, ahol egy helyi védettségű vadgesztenyesort tépázott meg a szél.

A társaság még az éjszaka megkezdte a helyreállítási munkákat, így hétfő reggelre a forgalom zavartalanságát biztosítani tudták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!