Magyarország

2012.08.31. 11:01

Eddigi legnyereségesebb félévét zárta a BTel

Budapest, 2012. augusztus 31., péntek (MTI) - Eddigi legnyereségesebb félévét zárta a Business Telecom Nyrt. (BTel), a társaság árbevétele 2012 első félévében több mint 200 százalékkal 1,4 milliárd forintra nőtt, üzemi eredménye meghétszereződött a tavalyi első félévhez képest - közölte a távközlési szolgáltató pénteken.

Budapest, 2012. augusztus 31., péntek (MTI) - Eddigi legnyereségesebb félévét zárta a Business Telecom Nyrt. (BTel), a társaság árbevétele 2012 első félévében több mint 200 százalékkal 1,4 milliárd forintra nőtt, üzemi eredménye meghétszereződött a tavalyi első félévhez képest - közölte a távközlési szolgáltató pénteken.A kecskeméti székhelyű BTel üzemi eredménye az első félévben a tavalyi 25 millió forintról 174 millió forint fölé emelkedett. A társaság adózás utáni eredményét is megduplázta: a tavalyi első félévben elért közel húszmilliós eredmény 2012 első félévében 47 millió forintra emelkedett.

A közleményben a BTel emlékeztet arra, hogy az elmúlt félévben több jelentős piaci tranzakciót is végrehajtottak, továbbá sikeresen, több mint 1,5 milliárd forint bevonásával zárták egyéves kötvényprogramjukat. A cég kifejti, hogy a szolgáltatások és az ügyfélkör jelentős bővülésével egyidejűleg az igénybe vett szolgáltatások mértéke is megduplázódott. Az ügyfélkör bővülése során elsősorban a magasabb profittartalmú szolgáltatások irányába tolódott el az értékesítés - indokolja a jó eredményeket a BTel.

A közlemény szerint a 2012. június 6-án lezárult egyéves kötvényprogramból több lépcsőben befolyt, összesen 1,5 milliárd forintot meghaladó új források a társaság saját távközlési hálózatának bővítését, valamint piaci akvizícióit szolgálják.

A BTel hangsúlyozza, hogy az elmúlt félév számaiban már láthatóvá vált a 2011 végén az EnterNettől átvett több mint 18 ezer új ügyfél, továbbá a 2012 márciusában megnyitott új gerinchálózat által generált plusz forgalom, illetve az, hogy a műholdas távközlési területen a korábban megkezdett SAT TV szolgáltatás mellett szintén ebben a félévben indította el a társaság szélessávú műholdas internet-szolgáltatását.

Hozzáfűzik, hogy a június 30-án lezárt első félévben még nem látszanak az elmúlt hetekben bejelentett további piaci akvizíciók hatásai, amelyek keretében több mint 13 ezer új előfizető, valamint további hálózati elemek kerültek a BTel birtokába.

A BTel részvényeit tavaly július óta jegyzik a Budapesti Értéktőzsde "B" kategóriájában.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!