Magyarország

2012.09.23. 16:02

A Magyar Érdemrend lovagkereszt kitüntetést kapta

Budapest, 2012. szeptember 23., vasárnap (MTI) - Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Magyar Érdemrend lovagkereszt kitüntetést (polgári tagozat) adta át vasárnap Fehér László karnagynak, aki több mint 50 éve szolgálja kiemelkedő színvonalon a magyar egyházi zene ügyét, és 50 éve vezeti a Szent István-bazilika énekkarát - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma sajtó- és kommunikációs főosztálya az MTI-vel.

Budapest, 2012. szeptember 23., vasárnap (MTI) - Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Magyar Érdemrend lovagkereszt kitüntetést (polgári tagozat) adta át vasárnap Fehér László karnagynak, aki több mint 50 éve szolgálja kiemelkedő színvonalon a magyar egyházi zene ügyét, és 50 éve vezeti a Szent István-bazilika énekkarát - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma sajtó- és kommunikációs főosztálya az MTI-vel.Fehér László 1934-ben született Budapesten. Zenei tanulmányait a pesti Nemzeti Zenedében kezdte, a zongora mellett orgonát és zeneszerzést tanult a Konzervatóriumban. Egyházzenét Harmat Artúrnál és Pécsi Sebestyénnél végzett. 1954-ben a Józsefvárosi Plébánia kántora, 1955-ben a pesti Jézus Szíve templom karnagya lett.1962-től a budapesti Szent István-bazilika karnagya. Számos oratórikus művet tanított be és vezényelt, nagy szerepet vállalt a XX. századi egyházzene megismertetésében és előadásában. A bazilika kórusával 1984 óta rendszeresen koncertezik Olaszországban, Franciaországban, Németországban, Svájcban, Ausztriában és Erdélyben - olvasható a tárca közleményében.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!