Magyarország

2012.10.24. 17:32

Oktatási államtitkárság: az idei évre és jövőre is biztosított az alapítványi iskolák pedagógusainak bére

Budapest, 2012. október 24., szerda (MTI) - Mind az idei, mind a jövő évre biztosított az alapítványi iskolák pedagógusainak bérkifizetése - szögezte le az oktatásért felelős államtitkárság szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Budapest, 2012. október 24., szerda (MTI) - Mind az idei, mind a jövő évre biztosított az alapítványi iskolák pedagógusainak bérkifizetése - szögezte le az oktatásért felelős államtitkárság szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében.Mint kifejtették: a fedezetet idén is tartalmazza az Emberi Erőforrások Minisztériumának fejezeti költségvetése, és a jövő évben szintén szerepel a jelenlegi finanszírozásnak megfelelő, változatlan nagyságrendű összeg. A tanév rendjének biztosítása, a biztonságos rendszerfenntartás érdekében mindössze a kifizetés módszerével kapcsolatban folynak egyeztetések - mutattak rá.

Kitértek arra is: a kormány elismeri és nagyra értékeli az alapítványi és magániskolákban folyó, a hátrányos gyerekek felzárkóztatását, tehetséggondozását szolgáló áldozatkész pedagógiai tevékenységét, álláspontja szerint munkájukra továbbra is szükség van.     Az oktatási államtitkárság arra kérte az alapítványi iskolák igazgatóit, tanárait: ne higgyenek az alaptalan riogatásnak.

Érdemi változást sürgetett az alapítványi iskolák finanszírozásában az Alapítványi Összefogás; a tömörülés Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének címzett levelét október 16-án juttatta el az MTI-nek. A levélben az érintettek nevében kiemelték: nagy aggodalommal tekintenek a 2013-as évre, mivel nem látják megnyugtatónak az alapítványi iskolák helyzetét.

A levélben kitértek arra is, hogy ha nem lesz érdemi változtatás, nem vonják be intézményeiket a konzultációkba, és a költségvetésben nem találják meg a szektor a számára fontos forrásokat, az utcára kell vonulniuk, hogy demonstrálják: nekik is fontos a munkahelyük és az iskolájuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!