Magyarország

2012.12.08. 18:05

Havazás - Baranyában még 8-10 centiméter hó eshet, de enyhül a szél

Pécs, 2012. december 8., szombat (MTI) - Baranyában továbbra is minden út járható, s bár folytatódik a havazás, enyhülhet a szél - közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-vel szombaton.

Pécs, 2012. december 8., szombat (MTI) - Baranyában továbbra is minden út járható, s bár folytatódik a havazás, enyhülhet a szél - közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-vel szombaton.A közlemény szerint a megyében nincs elzárt település. A hólánc használata azonban még kötelező a 67-es úton a 35. kilométer és Boldogasszonyfa, a 66-oson Gödre és Szentbalázs, valamint a 6-os főút Mecseknádasd és Pécsvárad között. Az 56-oson Bár és Bátaszék között már visszavonták az erre vonatkozó intézkedést.

Hozzátették: az M60-as autópályát az 57-es úti lehajtó és a bólyi lehajtó között hóeltakarítás idejére lezárták, a forgalmat az 57-es útra terelték.

Baranya magyar-horvát határátkelőin zavartalan a forgalom, hólánc egyik irányban sem kötelező a gépjárműveknek. Az utak a horvát oldalon is jól járhatóak, azokat folyamatosan tisztítják, de rövid a látótávolság és a szél miatt ott is lehetnek hóátfúvások.

A katasztrófavédelem közölte: a MÁV-tól kapott tájékoztatás szerint Baranyában a vonatok menetrend szerint közlekednek, csak kisebb késések fordulnak elő.

Az E.ON jelezte, Hosszúhetényben helyreállt az áramszolgáltatás, Gerényes és Vásárosdombó térségében azonban 490, Szigetváron 334 fogyasztót érintő áramkimaradás van. A hibát néhány órán belül kijavítják.

Az igazgatóság kitért arra is, hogy mivel a települések külterületeire nehéz eljutni, a betegszállítóknak a Misina Mentőcsoport Egyesület segít az ott élő, állandó gondozásra szorulókat az ellátóközpontokba juttatni.

A katasztrófavédelem felhívta a figyelmet arra, hogy a következő órákban még 8-10 centiméter friss hó eshet, de a szél, amelynek lökései jelenleg helyenként elérik a 45-50 kilométert óránként, várhatóan mérséklődik. Ennek ellenére még számítani lehet hótorlaszok keletkezésére.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!