Magyarország

2015.08.10. 14:19

Jobbik: a képviselők vállaljanak rendszeres önkéntes munkát!

Budapest, 2015. augusztus 10., hétfő (MTI) - A Jobbik hétfőn felszólított minden országgyűlési képviselőt, hogy példájukat követve vállaljanak rendszeres önkéntes munkát.

Budapest, 2015. augusztus 10., hétfő (MTI) - A Jobbik hétfőn felszólított minden országgyűlési képviselőt, hogy példájukat követve vállaljanak rendszeres önkéntes munkát.

Az ellenzéki párt kezdeményezését Novák Előd, a Jobbik országgyűlési képviselője jelentette be Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Hangsúlyozta, a Jobbik képviselői havonta egy nap önkéntes munkát vállalnak annak érdekében, hogy megismerjék az emberek mindennapi problémáit. Novák Előd példaként említette, hogy frakciójuk tagjai jellemzően oktatási intézményekben, idősotthonokban vállalnak önkéntes munkát, de volt aki mező- és polgárőr tevékenységet végzett.

A Jobbik azt szeretné, ha a többi parlamenti képviselő is vállalna rendszeres önkéntes munkát, amivel növelni tudnák társadalmi empátiájukat - mondta az ellenzéki politikus.

Novák Előd beszélt arról is, saját sikerüknek tartják, hogy a kormány a közelmúltban honlapot indított az önkéntes munka segítésére, ugyanakkor azzal továbbra sem értenek egyet, hogy szerintük a kabinet többet költ propagandára, mint az önkéntesség népszerűsítésére.

A kormánynak végre szövetségesként kellene tekintenie az önkéntesekre, akik nagy segítségére lehetnek a kisebb önkormányzatoknak is a közbiztonság fenntartásában - fogalmazott a Jobbik képviselője.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!