Magyarország

2016.03.24. 18:48

A Liberálisok polgári engedetlenségre szólítanak a Vörösmarty tér megmentéséért

Budapest - A Magyar Liberális Párt polgári engedetlenségre szólít a Vörösmarty tér "megmentéséért".

Budapest - A Magyar Liberális Párt polgári engedetlenségre szólít a Vörösmarty tér "megmentéséért".

Az ellenzéki párt budapesti választmányának elnöke, Szabadai Viktor az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében arra kérte a demokratikus ellenzéki pártokat, a civil szervezeteket, a fővárosiakat, hogy közösen akadályozzák meg "a Vörösmarty tér elrablását", azt, hogy a fideszes városvezetés parkolót csináljon Budapest egyik turisztikai célból is legfontosabb közterületéből.

A Liberálisok a leghatározottabban tiltakoznak az ellen, hogy a Vörösmarty térből bármilyen indokkal parkolót alakítsanak ki, és felszólítják Tarlós Istvánt, hogy azonnali hatállyal intézkedjen az ezt lehetővé tevő rendelet visszavonásáról. Egyúttal felszólítják a pártokat, civileket, fővárosiakat, hogy április 29-én egy könyvvel a kezükben menjenek el a Vörösmarty térre, üljenek le, és ne engedjenek be egyetlen autót sem - olvasható a közleményben.

Kocsis Máté (Fidesz-KDNP), Józsefváros polgármestere korábban csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: bár több portálon olyan hírek jelentek meg, amelyek szerint a főváros tulajdonosi, gazdasági és közterület-hasznosítási bizottsága "kidobta", "száműzte", "kifúrta" a könyvhetet a Vörösmarty térről, a valóság az, hogy a bizottság nem hozott erre vonatkozó döntést.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!