Helyi közélet

2008.10.06. 14:00

Okkal aggódó őstermelők Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - A szeptemberi városi közgyűlés hullámai olvasóink körében is fodrozódnak.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/okkal-aggodo-ostermelok/cn/szon-news-km_01-20081006-015725">A vitaindító cikk letölthető <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

A Búza téri piac átalakításával kapcsolatban utóbb egy telefonos észrevételt tettünk közzé, ezúttal internetes levelezőink fórumából idézünk. Fazekas Ágnes elöljáróban megjegyezte: „Érthetetlen számomra, hogy a változtatás kiagyalói miért nem keverednek, miért nem járnak rendszeresen a piacra, hiszen igazán csak akkor lehet megalapozottan dönteni. Ha tudják, hogy mi lesz ott, miért nincs már kitéve egy nagy táblára: mi épül ott? Nem pusztán a kofák kíváncsiak erre, hanem ez egész város.”

A Városvita egyik karizmatikus megszólalója sűrűn hangot ad véleményének a megyeszékhely jövőjét érintő változásokról. Több kérdést is felvet a belvárosi piacot illetően: „Azt olvastam, hogy lesz -1 szint, ott fér el a piac és a parkoló is, felette pedig az ABC és a butikok. Gondolom a húsosok és a most is ott lévő zöldségesek szintén a földszinten lesznek. Mi lesz a parkoló fölött? Nekem ez egyáltalán nem világos, mint ahogy az épület maga... Megszűnik a „szabad piac”, oda a varázsa?

A föld alá kerülnek az őstermelők? Sok „butikos” évtizedek óta van ott, és bizony nem keveset fizettek a helyükért. Mai szóhasználattal élve befektetők voltak. Nem vagyok jogtudós, de vajon védi valami a tulajdonukat? Azt tapasztaltam, hogy a „butikosok” és a több éve ott árusítók nem akarnak mást, csak a már meglévő helyeiket megtartani, mert bizony annak idején a befizetések idejét is figyelembe vették, amikor a butikok sorszámát osztották. Akkor persze nincs gond, amennyiben mindezt figyelembe veszik, és adnak helyette másik butikot a „régi sorszám" alapján. Kíváncsian várom, hogy mi lesz a kofákkal és egyáltalán a Búza téri piaccal?”

Kapcsolódó cikkek:
· A mozgólépcső részletkérdés a Búza téri piacon 
· Vásárra viszik a kofák bőrét Nyíregyházán
· Minden szereplővel egyeztetnek
· Miénk itt a (piac)tér!   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában