Nagyvilág

2008.10.11. 18:52

Lakat került a szélsőjobbos hamburgi butikra

<p>Németország második legnagyobb városában, Hamburgban rövid életűnek bizonyult egy ruházati bolt, mely az ultrajobboldali eszmék híveinek divatirányzatára specializálódott - közölte az ingatlanszerződést felbontó bank szóvivőjére hivatkozva szombaton az NDR regionális tévécsatorna.</p>

A hamburgi HSH Nordbank ingatlanforgalmazási leányvállalata felbontotta azt a bérleti szerződést, melyet a közelmúltban kötött egy belvárosi butikkal. Az északnémet pénzintézet közlése szerint, a kényes biztonsági szituáció miatt kényszerültek kiüríttetni a divatüzletet.

Az elegáns környezetben megnyílt ruházati bolt elsősorban az extrém jobboldali és újnáci eszmékkel szimpatizáló fiatalok körében volt népszerű, hiszen a Hanza-városi butikban főleg a szélsőséges fiatalok egyik kedvenc márkája, a "Thor Steinar" volt a sláger. Az NDR regionális közszolgálati tévéállomás a hétvégén arról számolt be, hogy a vevőket a környéken rendszeres atrocitás érte, gyakorta beléjük kötöttek, azért a belvárosi passzázsban (átjáróban) egyre feszültebb hangulat uralkodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!