Nagyvilág

2010.07.29. 17:31

Izrael kész a közvetlen tárgyalásokra a palesztinokkal

<p>Az izraeli kormányfő csütörtökön bejelentette: kész tárgyalóasztalhoz ülni a palesztinokkal, hogy a közel-keleti békéről tárgyaljon. Benjamin Netanjahu irodája azt közölte, hogy a miniszterelnök akár napokon belül is hajlandó megkezdeni az egyeztetést.</p>

A közlemény szerint Netanjahu elképzelhetőnek tartja, hogy a közeljövőben sikerül béke megállapodást kötni az izraelieknek és a palesztinoknak. Netanjahuék szerint most Mahmúd Abbász palesztin elnökön áll, hogy mikor kezdődhetnek meg az egyeztetések.

Az izraeli kormányfő egyébként azután hozta nyilvánosságra álláspontját, hogy az Arab Liga tagállamai csütörtökön zöldjelzést adtak a tárgyalások megkezdésére. Izrael ugyanakkor arra is emlékeztetett, hogy májusban a palesztinok "teljesíthetetlen" feltételeket szabtak a közvetett megbeszélések elindításához. Akkor Abbaszék azt követelték, hogy a zsidó állam vonuljon vissza az 1967-es határok mögé és állítsa le a telepek építését a palesztin területeken.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!