Nagyvilág

2010.09.24. 18:39

Medve támadt egy férfira Sziktivkar belvárosában

<p>Medve támadott meg egy férfit az észak-oroszországi Sziktivkar egyik belvárosi utcáján. Az állat megharapta a 26 éves fiatalember nyakát, majd elmenekült - számolt be a város rendőrsége a péntek reggel történt esetről.</p>

"Amikor megláttam a medvét, nem szaladtam el" - mondta az áldozat, Andrej Kotikov a támadás után a Life News weboldalnak, hozzátéve, vadászoktól hallotta, hogy meg kell állni, ha egy medve jön szembe. Az ötlet azonban nem bizonyult jónak, és amikor a medve rátámadt, Kotikov azt hitte, nem tud megmenekülni. Ám az egyébként súlyemelő férfinak végül sikerült ellöknie magától a medvét, és elszaladni a helyszínről.

A medve váratlanul bukkant fel a város központjában, ahová feltehetően ennivalót keresve tévedt be, miután a szokatlanul meleg nyár után nem talált élelmet a környező erdőkben - mondta az eset után az AFP-nek Nadezda Birjukova, az Oroszország északnyugati részén fekvő Komi Köztársaság fővárosának rendőrségi szóvivője. Az állatot az éhség vezethette a 230 ezres városba. Arról azonban egyelőre nem tájékoztatott, hogy végül sikerült-e a medvét kiterelni Sziktivkar belvárosából.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!