Nagyvilág

2010.10.12. 20:59

Lezuhant egy teherszállító Kabulnál - senki sem élte túl

<p>Mind a nyolc ember meghalt annak a teherszállító repülőgépnek a fedélzetén, amely kedden zuhant le Kabul közelében - közölte az afgán közlekedési minisztérium. A gép fedélzetén hat Fülöp-szigeteki, egy indiai és egy kenyai állampolgár volt. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta a tragédiát.</p>

A teherszállító gép a Bagram amerikai katonai repülőtérről szállt fel, és Kabulba tartott, amikor Kabultól nagyjából tíz kilométerre, északkeletre egy hegynek csapódott, és kigyulladt - mondta le a kabuli nemzetközi repülőtér igazgatója. Az afgán közlekedési minisztérium szóvivője az AFP francia hírügynökségnek elmondta, hogy a fedélzeten lévő nyolc ember közül senki sem élte túl a zuhanást.

A kabuli repülőtér igazgatója azt mondta, hogy a gépet az amerikai központú National Air Cargo nevű légitársaság üzemelte. A cég szóvivője azonban az AFP-nek elmondta, hogy az érintett gép a ghánai központú Trans Africa repülője volt, amellyel üzleti kapcsolatban állnak. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mitől zuhant le a gép.

- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!