Nagyvilág

2010.12.21. 13:46

Bűnösnek vallotta magát a legújabb brit Hasfelmetsző

<p>Bűnösnek vallotta magát kedden három prostituált meggyilkolásában egy negyvenéves brit férfi bírósági tárgyalásán. A saját magát "Számszeríj Kannibálnak" nevező férfi az észak-angliai Yorkshire-ben végzett áldozataival. Az egyik nő holttestét még nem találták meg.</p>

A kriminológiát tanuló, és egyik szomszédja elmondása szerint Hasfelmetsző Jack-et tanulmányozó Stephen Griffiths bűnösnek vallotta magát az ellen felhozott vádpontokban, a zsúfolásig telt leedsi bíróságon tartott tárgyaláson. A férfit három prostituált meggyilkolásával vádolják.

A saját magát egy korábbi bírósági meghallgatáson "Számszeríj Kannibálnak" nevező férfit májusban tartoztatták le. Tetteire azután derült fény, hogy egy piti bűncselekmények után kutató biztonsági őr megnézte a férfi lakóházában található biztonsági kamera felvételeit. A második emeleti folyosót figyelő kamera ugyanis megörökítette, ahogy Griffiths egy számszeríjjal fejbe lőtte, majd a lakásába vonszolta utolsó áldozatát.

Evett áldozatainak húsából

A brit rendőrség a videó felfedezése után azonnal letartóztatta a férfit, akit még kettő, korábban eltűnt prostituált megölésével vádolnak. Utolsó két áldozatának maradványait egy folyóban találták meg. Legelső, még tavaly meggyilkolt áldozatának holttestére eddig még sikerült rábukkanni, csak a nő vérét találták meg a férfi fürdőszobájában.

Griffiths azt állította, hogy evett első két áldozatának megfőzött húsából, míg harmadikból nyersen falatozott. Az ügyében nyomozó detektívek azonban erre nem találtak bizonyítékot, és azt gyanítják, hogy csak hírhedtségét akarta növelni a kannibalizmussal.

Az a tény, hogy prostituáltak az áldozatok, a brit bulvársajtóban azonnal előhozta a 19-ik század végének hírhedt és máig ismeretlen sorozatgyilkosa, Hasfelmetsző Jack nevét. Amikor kiderült, hogy Yorkshire az egyik helyszín, az 1970-es évek brit sorozatgyilkosa, Peter Sutcliffe került előtérbe. Ő volt a Yorkshire-i Hasfelmetsző, aki 13 nőt gyilkolt meg.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!