Nagyvilág

2011.01.21. 16:13

Letartóztatás az afgán újságíró elleni savtámadás ügyében

<p>Az afgán hatóságok letartóztattak egy férfit, akit egy neves afganisztáni újságíró elleni savtámadással gyanúsítanak - közölték pénteken afgán tisztségviselők. Razak Mamun arcába kedden öntött savat támadója, kabuli otthona előtt.</p>

Az újságíró támadóját az afganisztáni rendőrség emberei tartóztatták le, az afgán hírszerzés információi alapján - közölte az AFP francia hírügynökséggel az afgán nemzetbiztonsági igazgatóság (NSD) szóvivője. Az afgán belügyi szóvivő elmondása szerint a Rafiullah néven azonosított kabuli férfit csütörtök este tartóztatták le, és bevallotta, hogy ő követte el a támadást.

Mamun, a BBC brit közszolgálati adónak kórházi ágyából nyilatkozva azt állította, hogy Irán áll az ellene elkövetett támadás mögött. Az újságíró elmondása szerint legújabb könyve miatt az iráni nagykövetség pár nappal korábban megfenyegette kiadóját.

Mamun arcába kedden locsolt savat támadója, kabuli otthona előtt. Az újságíró elsőfokú égési sérüléseket szenvedett az arcán és kezén. Az őt kezelő orvosok elmondása szerint nincsen életveszélyben, és látása sem sérült. Az újságíró, a BBC-nek elmondta: csak a szemüvege mentette meg attól, hogy súlyos sérüléseket szenvedjen.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!