Nagyvilág

2011.01.16. 11:47

Mandela halálhírét keltették a Twitteren - cáfol a politikus alapítványa

<p>Dél-Afrika - Halálhírét keltették a volt dél-afrikai elnöknek, apartheid-ellenes harcosnak, Nelson Mandelának a Twitter közösség oldalon.</p>

A politikus alapítványa vasárnap határozottan cáfolta, hogy a volt államfő elhunyt volna. Sello Hatang szóvivő elmondta: "Mandela jól van és üdül." A Twitteren szombaton kezdett terjedni az a hír, hogy elhunyt a 92 éves politikus.

A közösségi oldal használói felháborodottan reagáltak az internetes átverésre. Az egyik twitterező azt írta: "Nelson Mandela nem halt meg! Ki képes ilyen borzalmas hazugságot terjeszteni?". Egy másik szerint pedig a Twitter túl sok morbid viccelődés helyszíne volt már.

 

Halálhírek terjengenek a Twitteren

Nem ez az első eset, hogy ismert, híres emberek halálát kürtölik szét a közösségi oldalon. Hasonló átverés keltette halálhírét Aretha Franklin énekesnőnek, Charlie Sheen, Johnny Depp és Morgan Freeman színészeknek is.

 
Nelson Mandela hosszú évekig raboskodott dél-afrikai börtönökben. Az apartheid ellen harcolt. 1990-ben kiszabadult, majd négy év múlva ő lett Dél-Afrika első fekete elnöke. 1999-ig volt államfő, a politizálástól 2004-ben vonult vissza. Akkor hozta létre gyermeksegítő és humanitárius alapítványait. A gyenge egészségi állapotú Mandela legutóbb tavaly, a dél-afrikai foci világbajnokságon jelent meg nyilvánosan.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!