Nagyvilág

2011.03.30. 20:55

Szennyezett infúziótól halhatott meg kilenc beteg az Egyesült Államokban

<p>Vizsgálatot indítottak az Egyesült Államokban, miután kilenc kórházban ápolt beteg életét vesztette, tízen pedig megbetegedtek. A pácienseket intravénásan táplálták, feltehetően szennyezett folyékony étellel - közölte szerdán Alabama állam egészségügyi hatósága.</p>

A 19 pácienst az ország déli részén fekvő állam Birmingham városának hat különböző kórházában ápolták, amelyekben az amerikai járványügyi központ (CDC) most vizsgálatot indított. Azt egyelőre nem tudni pontosan, hogy hogyan került a betegek szervezetébe a serratia marcescens baktérium, ám az egészségügyi hatóság szerint a páciensek mindegyikét intravénásan táplálták.

Az alabamai közegészségügyi hivatal arra is rámutatott, hogy szennyezett intravénás termékek okozhatnak baktériumfertőzést a vérben. A CDC szerint valamennyi beteg a Meds IV gyógyszergyárban előállított folyékony ételt kapta. A cég a történtek napvilágra kerülése után azonnal leállította a termék gyártását, és visszahívta a már kiszállított egységeket a kereskedőktől.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!