Nagyvilág

2011.04.21. 21:29

Kiutasítanak egy homofób iszlamista prédikátort Németországból

<p>Kiutasítottak Németországból egy keményvonalas muzulmán prédikátort. A jamaikai születésű, korábban katolikus férfinek három napon belül kell elhagynia az országot.</p>

A 64 éves, Kanadában felnőtt, 25 éves korában muzulmán hitre tért Bilal Philips kiutasításáról egy frankfurti gyülekezet szerdai gyűlése után döntöttek a német hatóságok. A katari állampolgárságú férfi szélsőséges homofóbiájáról és a nyilvános kivégzések támogatásáról vált széles körben ismertté. Honlapján azt hirdeti, hogy a homoszexualitás gonosz dolog és veszélyes a társadalomra.

A nyilvános kivégzésekről pedig azt írta, hogy a bűnözés visszaszorítására kiválóan alkalmas eszköz. A prédikátor kiutasítását egy zöldpárti parlamenti képviselő és melegjogi aktivista, Volker Beck kezdeményezte. Több országban is vizsgálták már Philips esetleges kapcsolatait terrorszervezetekkel, de sehol sem találtak erre bizonyítékot.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!