Nagyvilág

2011.04.10. 08:12

LÍBIA - Lelőtték a lázadók két helikopterét

<p>Líbia - Moamer Kadhafi csapatai lelőtték a líbiai felkelők két helikopterét, amely megsértette a légtérzárat - közölte Khaled Kaim líbiai külügyminiszter-helyettes, aki szerint az incidens Brega város térségében történt. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy a két helikopter lelövésekor hányan estek áldozatul.</p>

A politikus szombat este tartott Tripoli sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a lázadóknak "a NATO adott engedélyt arra, hogy harci helikopterek használatával megsértsék (a repülésmentes zónát elrendelő) ENSZ-határozatot". "Azt kérdezzük a NATO-tól: a határozat csak a líbiai kormányra vonatkozik, vagy mindkét oldalra?" - mondta Kaim a sajtótájékoztatón.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa március 17-én határozott a Líbia fölötti repülésmentes övezet kialakításáról. A nemzetközi koalíciós erők két nappal később kezdtek hozzá a zóna kialakításához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!