Nagyvilág

2011.04.13. 11:37

Videó: A cseh államfő magáévá tett egy töltőtollat

<p>Pillanatok alatt rendkívül népszerű lett a csehek körében egy, a YouTube videómegosztó oldalra felkerült felvétel, amely arról tanúskodik, hogy Václav Klaus cseh államfő chilei látogatása során eltüntetett egy tollat.</p>

A videó a cseh államfő vasárnapi sajtótájékoztatóján készült és még aznap bemutatta a cseh közszolgálati televízió. A képek később felkerültek az internetre, ahol kedd délutánig csaknem 570 ezren nézték meg.

A videón az látszik, amint a cseh államfő chilei partnerével, Sebastian Pinera elnökkel ül a sajtótájékoztatón. Amíg a chilei elnök bemutatja Klaust, addig a cseh államfő alaposan tanulmányozni kezdi az elé kikészített, díszdobozban lévő tollat. Václav Klaus ezután a kezébe rejtve az asztal alá dugja az írószert, majd szemmel láthatóan a nadrágzsebébe süllyeszti azt. Végül visszateszi az - immár üres - kezét az asztalra és becsukja a szintén üres díszdobozt.

A cseh államfő, Václav Klaus és a toll


A történtekkel kapcsolatban a Novinky.cz cseh hírportál kedden megkereste a 69 éves cseh államfő hivatalát, ahonnan azt a tájékoztatást kapták, hogy "megszokott dolog elvinni a tollat egy eseményről". A hivatal azt is hangsúlyozta, hogy nem aranyból készült az írószer, hanem egy egyszerű golyóstoll volt.

A csehek közül többen azonban aggódnak amiatt, hogy az államfőnek nem áll rendelkezésére elegendő írószer, ezért a videóklip hatására Facebook-oldalt hoztak létre, amelynek tagjai gyűjtést szerveznek, hogy minél több tollat küldhessenek Václav Klausnak.


Kapcsolódó videók:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!