Nagyvilág

2011.06.05. 13:11

Az elnöknek sem mindent szabad…

<p>Az ukrán elnök testőrsége akadályozta meg, hogy Viktor Janukovics kipróbáljon egy versenyautót a Prime Yalta Rally-n.</p>

Az ukrán államfő a Krím-félszigeten megejtett hivatalos útja során látogatott el szombaton a vasárnap finiselő Prime Yalta Rally helyszínére, ahol a verseny szervezője a tervezett programon kívül felajánlotta, hogy Janukovics próbálja ki egy körre az egyik versenyautót. Az ukrán elnök azonnal bele is egyezett, és már be akart ülni a sportkocsiba, amikor a testőrségének parancsnoka heves gesztikulálással és rábeszéléssel megakadályozta ebbéli szándékában.

 

Az előre egyeztetett hivatalos programban nem szerepelt ilyen momentum

 

Az Elnöki Hivatal szóvivője ezt azzal indokolta, hogy az előre egyeztetett hivatalos programban nem szerepelt ilyen momentum.

– Az ilyesmit előre le kell egyeztetni – mondta. – A kijelölt kocsinak alapos átvizsgáláson kell átesnie, csakúgy, mint a versenypálya megadott szakaszának is. Hiszen akárhol elrejthető egy bomba, vagy elegendő akár csak egy elszakadó fékvezeték is…

 

"A számára előkészített versenyautót alaposan ellenőriztük"

 

Jevgenyij Cservonyenko versenyigazgató másképpen látja a történteket:

– A számára előkészített versenyautót alaposan ellenőriztük, és az elnök benne is volt a próbakörben. Hiszen ismert, hogy mennyire szereti az autókat. Ha elindult volna, na, az lett volna egy hatalmas bombahír! – nyilatkozta Cservonyenko.

A verseny magyar résztvevője, a Puskádi János-Gódor Barna páros egyébként a vasárnapi zárófutam vége előtt az összetett 16. helyén áll, egyben a kategória 2. helyét ostromolja, míg a kétkerekesek mezőnyében a 4. pozícióban vannak.

- Palkó István, Ukrajna/Kárpátalja -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!