Nagyvilág

2012.07.26. 11:28

Új kőolajlelőhelyre bukkant az INA

Zágráb/Budapest, 2012. július 26., csütörtök (MTI) - Újabb kőolajkincset tártak fel Horvátországban, az INA olajvállalat várhatóan hamarosan hivatalosan is bejelenti, hogy Ivanic Grad környékén két új kőolajcsapdát fedezett fel - írja a Vecernji list című napilap csütörtöki internetes kiadásában.

Zágráb/Budapest, 2012. július 26., csütörtök (MTI) - Újabb kőolajkincset tártak fel Horvátországban, az INA olajvállalat várhatóan hamarosan hivatalosan is bejelenti, hogy Ivanic Grad környékén két új kőolajcsapdát fedezett fel - írja a Vecernji list című napilap csütörtöki internetes kiadásában.A kitermelhető mennyiség napi mintegy 1.400 hordó lehet 25 éven át.

A szóban forgó lelőhely az INA egyik legrégebbi és legnagyobb szárazföldi kőolajlelőhelyén, az Ivanic Grad környéki Zutica olajmező területén található, Velika Hrastilnica település mellett. A Zutica mezőn évtizedek óta folyik a kitermelés, és sokáig úgy gondolták, hogy a környéken már nincs feltáratlan kőolajtartalék.

A kőolajat kétezer mélyen találták, a rendszeres kitermelés két év múlva kezdődhet. Az új kút évi 250 millió kuna bevételt hozhat az INA-nak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!