Nagyvilág

2012.10.02. 14:00

Földi pokol: Lenyűgözően látványos képek

A Miszter lává, lává, lává – ebben az esetben nem a szerelemdoktort jelenti, még ha Geoff körül izzik is a levegő, és a fortyogó lávától mindössze pár méterre dolgozik, egészen pontosan a pokol tornácán.

A Miszter lává, lává, lává – ebben az esetben nem a szerelemdoktort jelenti, még ha Geoff körül izzik is a levegő, és a fortyogó lávától mindössze pár méterre dolgozik, egészen pontosan a pokol tornácán. Geoff Mackley mindössze 30 méterre a tűzforró lávatengertől fényképezkedett, ezzel minden bizonnyal ő az első ember, aki ilyen közel merészkedett egy működő vulkán belsejéhez. Védőöltözetének köszönhetően háromnegyed órát is eltölthetett a nem mindennapi környezetben. Ahogy a 46 éves férfi mondta: – Olyan, mintha a Nap felszínét látná az ember. Egyik pillanatban mintha életem legvadabb rémálma lenne, a másikban pedig a legszebb dolog amit valaha láttam – foglalta össze a tudós.

- Tizenöt éve próbálok a kráter mélyére ereszkedni és minden egyes balul sikerült expedícióból levontam a tanulságot. Rengeteg minden múlik a csapatodon és a megfelelő felszerelésen – mondta.

– Valószínűleg nem fogok életem végéig vulkánokat mászni, de amíg képes vagyok rá, megteszem. A mának élek, így ha a vulkánosdi nem fog menni, még mindig elutazhatok a világ végére, bérelhetek egy kocsit és belehajthatok vele egy tornádó közepébe. Vannak, akik 80 évesen futják a maratont – mereng az új-zélandi fotós, aki több millió forintos felszerelésével bárhol felbukkan ahol cunami, tornádó, vagy épp egy vulkán mutatja meg a természet erejét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!