Nagyvilág

2012.12.03. 14:47

Az önlágyító tojás

A Gogol Mogol egy orosz találmány, ami gyakorlatilag egy sima kartonpapírba csomagolt tojás, ami saját magát főzi meg. Betojás!

A Gogol Mogol egy orosz találmány, ami gyakorlatilag egy sima kartonpapírba csomagolt tojás, ami saját magát főzi meg. Betojás! A kémiai reakciót egy pici papírral indíthatjuk el. – Egy átlagos tojásról van szó egy közel sem átlagos csomagolásban – árulta el az Evgeny Morgalev által tervezett és a KIAN nevű munkacsoport által létrehozott Gogol Mogol lényegét a KIAN sajtósa egy konferencián. Az alkotás elnyerte az Európai Csomagolás és Design Szövetség különdíját.

Miután megfőtt a tojás – amit ízlés szerint keményre, lágyra, vagy bármilyenre főzhetünk – a környezetbarát csomagolást egyszerűen eldobjuk, hisz csak egyszer használatosak. Az eljárás hasonló az önmelegítő konzerveknél használt metódushoz, ahol kalcium-hidroxidot, vizet és egyéb anyagokat alkalmaznak a hő termeléséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!