Nagyvilág

2012.12.07. 10:49

Cunami riadó és földrengés Japánban

7,3-es erősségű földrengés rázta meg Japán keleti részét, cunami riadót rendeltek el. Fukushima sincs messze az epicentrumtól.

7,3-es erősségű földrengés rázta meg Japán keleti részét, cunami riadót rendeltek el. Fukushima sincs messze az epicentrumtól. A földrengés epicentruma Kamiashi városától 245 kilométerre volt, délkeleti irányban. A földmozgás Tokióban is észlelhető volt, Ishinomaki városára pedig már egy egyméteres cunami le is csapott a jelentések szerint. (A környék 2011-ben már egy pusztító erejű földrengést elszenvedett és később a cunami is elérte a Miyagi prefektúrát)

A cunami riadót 50 centis és két méteres magasságú hullámokra adták ki. A BBC riportere, Rupert Wingfiled Hayes tokiói jelentése szerint, a jelenlegi cunami jóval kisebb kockázatot jelent, mint a tavaly márciusi. Pillanatnyilag a károk mérsékeltek, de akár egy egyméteres árhullám is jelentős lehet, így az érintett területeken, a part mentén a kilakoltatásokat megkezdték.

Műhold megfigyelés: LINK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!