Nagyvilág

2012.12.03. 10:35

Látványos: Öt órányi invázió

Cy Kuckenbaker a San Diego-i repülőtéren öt órán keresztül vette filmre a landoló monstrumokat, majd a képanyagot egyetlen rövidfilmbe sűrítette.

Cy Kuckenbaker a San Diego-i repülőtéren öt órán keresztül vette filmre a landoló monstrumokat, majd a képanyagot egyetlen rövidfilmbe sűrítette. Cy röviden így foglalta össze a kisfilm történetét: – Nemrégiben közelebb költöztem a San Diego-i Nemzetközi Repülőtérhez. Ez nem egy átlagos reptér, a gépeknek furcsa röppályát kell bejárniuk landoláskor és felszálláskor és nagyon magával ragadó a forgalom ritmusa. Amikor a PetaPixel-en láttam egy felvételt, ami egy európai repülőtéren készült és az összes felszálló gépet ábrázolta egy képen (felső fotó), arra gondoltam én is készíthetnék valami hasonlót.

" width="400">

A koncepció egyszerű, fogtam a gépemet – egy Canon 7D egy EF-S 17-55 f/2.8-as objektívvel – állványra erősítettem és 24 képkocka/másodperces aránnyal, 1080p-s felbontással filmre vettem minden egyes repülőt. A helyszín kiválasztása volt talán a legidőigényesebb, de az időjárás sem elhanyagolható. Külön fényképeztem a gépeket, a hidat és az égboltot, végül az összes felvételt összemostam – fedte fel titkát Cy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!