Nagyvilág

2012.12.26. 15:53

Tőzsde - Emelkedő indexek a New York-i nyitásban

New York, 2012. december 26., szerda (MTI) - New Yorkban indexerősödéssel indult a szerdai kereskedés, részben annak köszönhetően, hogy jelentős emelkedéssel zártak az ázsiai börzék, ami ellensúlyozta a lanyha amerikai karácsonyi kiskereskedelmi forgalmat.

New York, 2012. december 26., szerda (MTI) - New Yorkban indexerősödéssel indult a szerdai kereskedés, részben annak köszönhetően, hogy jelentős emelkedéssel zártak az ázsiai börzék, ami ellensúlyozta a lanyha amerikai karácsonyi kiskereskedelmi forgalmat.A kereskedés első perceiben a DJIA indexe 0,12 százalék, az S&P mutató 0,73 százalék, a Nasdaq Composite 0,02 százalék pluszban állt.

Tőzsdenyitás előtt ismertették, hogy októberben már a hetedik egymást követő hónapban nőttek az amerikai lakóingatlan-árak éves szinten.

A MasterCard szerdán ismertetett nem végleges számításai szerint a karácsonyt megelőző nyolc hét kiskereskedelmi forgalma 0,7 százalékkal nőtt éves szinten, ami a legkisebb növekedés 2008 óta.

A legtöbb európai tőzsde zárva volt szerdán, ugyanakkor igen jól teljesített Ázsia, egyebek között a tokiói börze Nikkei225 indexe 1,5 százalékos emelkedéssel kilenc hónapja a legmagasabb szinten zárt. Eközben a kínai sanghaji tőzsdemutató 0,3 százalékos erősödéssel közel fél éve nem látott szinten fejezte be a szerdai kereskedést.

Kedden a New York-i értéktőzsde zárva volt, a hétfői rövidített kereskedésben a DJIA-30 0,39 százalékkal, a S&P-500 0,24 százalékkal, a Nasdaq Composite pedig 0,28 százalékkal gyengült.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!