Nagyvilág

2013.01.02. 17:15

Macska vezeti a megvakult kutyust

A fajtalan szeretet és a segítségnyújtás iskolapéldája ez a kutya-macska páros, Terfel szinte egy lépést sem tesz Pwditat, a vakvezető macska segítsége nélkül.

A fajtalan szeretet és a segítségnyújtás iskolapéldája ez a kutya-macska páros, Terfel szinte egy lépést sem tesz Pwditat, a vakvezető macska segítsége nélkül. Terfel, a nyolc éves kutyus látása annyira megromlott, hogy folyamatosan nekiment valaminek a házban. Egyik napról a másikra azonban egy cica lett elválaszthatatlan társa, aki vakvezetőként segíti a romlott látású ebet.

A Walesben élő nyugdíjas, Judy Godfrey-Brown imádásig szeretett kutyája, Terfel látása az évek során fokozatosan romlott, szegény eb már a házon belül is neki ment a bútoroknak. Egyik este azonban a gazdi olyat tapasztalt, amit maga is alig hitt el: – Soha nem láttam még ilyet, a kutyák és a macskák nem a legjobb barátok – ámuldozott a sajtónak Judy, aki szerint Terfel vakvezetője, a jótét lélek macska a semmiből bukkant fel.

- A tappancsaival tereli a helyes irányba Terfelt, összeragadtak azóta, elválaszthatatlanok. Még együtt is alszanak – mesélte a nő, aki természetesen gondját viseli az azóta Pwditat névre keresztelt macskának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!