Nagyvilág

2013.05.30. 16:20

Elhagyhatta a kórházat a csőbe szorult kínai csecsemő

Peking, 2013. május 30., csütörtök (MTI) - Kiengedték a kórházból a Kelet-Kínában korábban egy vécélefolyó csövébe szorult csecsemőt. Anyja ellen nem indítanak eljárást - jelentette a helyi média csütörtökön.

Peking, 2013. május 30., csütörtök (MTI) - Kiengedték a kórházból a Kelet-Kínában korábban egy vécélefolyó csövébe szorult csecsemőt. Anyja ellen nem indítanak eljárást - jelentette a helyi média csütörtökön.

Az inkubátora nyomán 59-es babának nevezett 2,8 kilogrammos gyerekért, aki lényegében komoly sérülés nélkül megúszta, az anyja, a nagyszülők és a valószínűsített apa mentek be a kórházba. A hatóságok elfogadták, hogy az újszülött véletlenül csúszott egy lakóház nyilvános vécéjének lefolyójába.

Csöcsiang tartomány Pucsiang megyéjének rendőrsége megállapította, hogy a 22 éves nő volt az, aki értesítette a ház gondnokát a "balesetről", arról, hogy egy "macskanyávogásra emlékeztető" hang hallatszik a cső egyik negyedik emeleti fordulójából. Csak ezután hívták ki a rendőrséget és a tűzoltóságot.

A körülbelül 10 centiméter átmérőjű vezetékbe szorult pici gyereket csövestül vágták ki majdnem egy órán keresztül, majd csaknem két órán át tartó fűrésszel és csipeszekkel végzett "műtéttel" szabadították ki. A mama másokkal együtt aggódva nézte végig a házbeli mentést, de senki nem fogott gyanút.

A rendőrség megállapította, hogy a nő kezdetben félelemből maradt a háttérben, majd miután bérelt szobájában gyanús vérnyomokat és gyerekjátékokat találtak, bevallotta, hogy ő az anya. Azt állította, hogy a csecsemő, akit részben még méhlepény borított, eltűnt a hagyományos vécé vezetékében és hiába próbált utánanyúlni.

Azt is elmondta, hogy egy rövid kapcsolat után lett terhes, de állapotát eltitkolta a családja elől és környezetében; bő ruhákban járt, hasát lekötötte.

A nő hajadon, a vele a kórházba érkezett férfi apasági vizsgálatot kért. Mint nyilatkozta, amennyiben bebizonyosodik, hogy ő a gyerek apja, kész a családot támogatni.

A hatalmas belföldi és nemzetközi visszhangot kiváltott eset kapcsán Kínában több százezer blogbejegyzés született. Mivel a többség rendkívül indulatosan ítélte el az anyát, vélhetően ez is indokolta, hogy nevét, személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra. Voltak olyanok is, akik örökbe fogadták volna a gyermeket, mások ruhát, tejport vittek a kórházba.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!