Nagyvilág

2013.05.06. 18:19

Szibériában lezuhant egy robbanóanyagot szállító Mi-8-as helikopter

Moszkva, 2013. május 6., hétfő (MTI) - Majdnem két tonna robbanószerrel és 9 emberrel a fedélzetén lezuhant egy Mi-8-as típusú helikopter Oroszországban, az oroszországi Irkutszki területen hétfőn.

Moszkva, 2013. május 6., hétfő (MTI) - Majdnem két tonna robbanószerrel és 9 emberrel a fedélzetén lezuhant egy Mi-8-as típusú helikopter Oroszországban, az oroszországi Irkutszki területen hétfőn.

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség jelentése szerint a helikopterrel a rendkívüli helyzetek minisztériuma regionális igazgatóságának vezetői és munkatársai indultak az Angara folyó vidékén kialakult árvízhelyzet megfigyelésére. Közöttük volt a katasztrófavédelem Irkutszki területének megbízott parancsnoka is. A helikopter hat utassal és háromfős személyzettel szállt fel.

A hatóságok egyelőre nem erősítették meg a sajtóértesüléseket, hogy a Mi-8-as és utasai keresésére indult mentőhelikopterből még a levegőben emberi testeket is felfedeztek a roncsok között. A mentőegység a szerencsétlenség helyszínétől két kilométerre tudott először leszállni. A Rosszija 24 állami hírtelevízió felvételei szerint a baleset a Nyizsnyaja Tunguszka nevű folyó által teljesen elöntött településnél történt.

A regionális katasztrófavédelmi igazgatóságnál időközben közölték, hogy a mentést kedden folytatják. A helyszínt ugyanis csak légi úton lehet megközelíteni.

A baleset az Irkutszktól néhány száz kilométerre északra található Preobrazsenka településtől mintegy hat-hét kilométerre történt közép-európai idő szerint 11 óra körül. Az Angara légitársaság tulajdonában lévő helikopterrel 1,9 tonna robbanószert szállítottak, amelyet a szibériai Irkutszki terület északi folyóin kialakult jégtorlaszok megszüntetéséhez akartak felhasználni.

Az orosz állami televízió és rádiótársaság irkutszki munkatársa a Rosszija 24-nek elmondta, hogy a szerencsétlenség közelében tartózkodó árvízi mentőegységek tagjai egy robbanást láttak. Az újságíró csak a szerencséjének köszönheti, hogy nem tartózkodott a lezuhant helikopteren, ugyanis hely hiányában nem tudott elutazni az árvízi szemlére tartó szakemberekkel.

- MTI -  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!