Nagyvilág

2014.07.26. 14:24

Kapósak lettek az egyedülálló sokgyermekes anyukák Ukrajnában

Ukrajna - Az újabb mozgósítás elrendelése óta Kárpátalján is szokatlanul heves nősülési vágy öntötte el a férfiakat a háromnál több gyermeket egyedül nevelő hölgyek iránt.

Ukrajna - Az újabb mozgósítás elrendelése óta Kárpátalján is szokatlanul heves nősülési vágy öntötte el a férfiakat a háromnál több gyermeket egyedül nevelő hölgyek iránt.Félreértés ne essék, nem a magányos asszonykák lettek váratlanul kívánatosabbak, sokkal inkább az a lehetőség, hogy a házasságkötés révén a besorozható kategóriába eső férfiak ily módon megmenekülhetnek attól, hogy a Kelet-Ukrajnában dúló polgárháború húsdarálójába kerüljenek. A hatályos mozgósítási törvény értelmében ugyanis már eddig is megúszhatták a behívást azok a tartalékosok, akik öt vagy annál több kiskorú gyermek neveléséről gondoskodnak, egy minapi jogszabály-módosítás azonban ezt a számot most háromra csökkentette.

Ukrajnában az elmúlt esztendőkben szinte üzletszerű gyakorlattá vált, hogy a párok nem hivatalosították az együttélésüket, így a közös utódoknak életet adó nők egyedülálló anyáknak számítottak, ami kiemelt gyermektámogatási segélyben részesültek. Az egyre fokozódó háborús helyzet azonban ez eddigi értékrend újragondolására késztette az embereket: az elmúlt napokban csak Ungváron több mint száz, Kárpátalja egészében pedig mintegy félezer olyan nőnek kötötték be villámgyorsan a fejét, akik eddig egyedül nevelték gyermekeiket.

Az esetek zömében természetesen a már eddig is együtt élő, ám anyagi megfontolásból kapcsolatukat mindeddig nem hivatalosító párok léptek frigyre. Ám az is egyre gyakoribb, hogy az ágyútöltelékség perspektívájától megriadt agglegények valóságos hajtóvadászatba kezdenek az eladósorban lévő, sokgyermekes magányos nők után, attól sem rettenve vissza, hogy esetleg vadidegen gyerekeket vegyenek a nevükre.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!